Consumentenbond bezorgd over faillissementen energieleveranciers

Het faillissement van energiebedrijf Robin Energie baart de Consumentenbond zorgen. Het faillissement is het tweede in korte tijd. De Consumentenbond roept energieleveranciers daarom op haast te maken met een garantiefonds.

<LEES MEER>

 

'De helft van Nederland snapt helemaal niks van geld'

‘De helft van Nederland snapt helemaal niks van geld’

Mensen met een leuke, warme persoonlijkheid hebben vaker een gat in hun hand, toonde recent Amerikaans onderzoek aan.

“Aardige mensen lopen een groter risico op een faillissement en andere financiële problemen in vergelijking met hun minder aangename leeftijdsgenoten, omdat ze niet zoveel waarde hechten aan geld”, schrijven de onderzoekers.

Waterschappen: Wat valt er te kiezen en wat doen ze van belastinggeld?

Waterschappen: Wat valt er te kiezen en wat doen ze van belastinggeld?

Een keer in de vier jaar kunnen burgers stemmen over het waterbeheer. Waterschappen nemen uiteenlopende beslissingen. Bijvoorbeeld of de hengelsport wordt verboden in jouw waterschap, of ons water bij extreme droogte naar boeren of natuurgebieden gaat, of groene daken gesubsidieerd moeten worden, of agrariërs in het bestuur horen te zitten en of er meer zwemvijvers in jouw gemeente komen.

Politieke partijen zijn een maand geleden begonnen aan hun campagnes. Zo wil het CDA motorbootjes in de Utrechtse Kromme Rijn blijven toestaan, in tegenstelling tot de rest van de partijen op de kieslijst bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.